Banner-aside
Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) Cerrahisi

Medar Hastanesi Gebze Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Can KARACA Bilgilendiriyor;

Diyabet (şeker hastalığı) kişinin kan şekeri düzeyinin çok yüksek olmasına yol açan ömür boyu süren kronik bir hastalıktır.

Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) Cerrahisi

Tip 1 ve Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) Arasındaki Farklar Nelerdir?

Diyabetin başlıca iki tipi vardır; Tip 1 ve Tip 2

Tip 2 diyabet, vücut düzgün çalışması için yeterli insülin üretemediğinde veya vücut hücreleri insüline tepki vermediğinde meydana gelir. Bu insülin direnci olarak bilinir. Tip 2 diyabet tip 1 diyabetten çok daha yaygındır. Tip 1 diyabette ise vücut hiç insülin üretmez. Tip 1 diyabet genellikle çocukluk çağında gelişirken, tip 2 diyabet ise genellikle erişkinlerde ortaya çıkar.

Tip 2 Diyabetin (Şeker Hastalığı) Tehlikeleri Nelerdir?

Tip 2 diyabet görülen yetişkinlerin sayısındaki artışın nedenleri şunlardır:

- Obezite seviyesinin artması

-Yetersiz egzersiz

- Sağlıksız beslenmedeki artış

- Yaşlanan nüfus

Sağlıklı hissetseniz bile kan glukozunuz normal düzeyin üzerinde olabilir (prediyabet) ve hastalığa yakalanma riski taşıyabilirsiniz. Bu yüzden, sağlıklı beslenmek, kilo vermek (fazla kiloluysanız) ve fiziksel olarak daha aktif olmak gibi gerekli yaşa tarzı değişiklikleri ile önleyici önlemler almak diyabetten korunmak için çok önemlidir.,

Tip 2 Diyabetin (Şeker Hastalığı) Cerrahi tedavisi olan Metabolik Cerrahi Ameliyatları hastanemizde yapılmaktadır.