Prematüre Günü Medar Hastaneleri Gölcük'te Coşkuyla Kutlandı.   - Medar Hastaneleri

Prematüre Günü Medar Hastaneleri Gölcük'te Coşkuyla Kutlandı.

Medar Hastaneleri Gölcük, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde düzenlediği görkemli etkinlikte prematüre ailelerini biraraya getirdi.

17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında Medar Hastaneleri Gölcük’te düzenlenen etkinlikte, prematüre olarak doğan bebekler ve aileleri konuk edildi. Prematüre ürünleri asılarak süslenen prematüre ağacının yanı sıra mor balonlarla süslenen salonda, prematüreleri simgeleyen ürünlerle donatılmış ağaç yoğun ilgi görürken, günün simgesi mor renkli balonlarda etkinliğe renk kattı.

280 gram doğan Ahmet Deniz ilgi odağıydı.

Prematüre olarak yaşama merhaba diyen ve büyük emekler sonucu hayata tutunan minik kahramanlar ve ailelerininbiraraya geldiği  Prematüre etkinliğinde en büyük ilgi 21+6 haftalık doğan 280 gramlık Ahmet Deniz Bebeğe idi. Mucize bebek Ahmet Deniz, yaşama tutunma hikayesi ile herkesi etkilerken, etkinlğin de maskotu oldu. Prematüre ailelerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte hastane yönetimi, kadın doğum ekibi ve yenidoğan yoğun bakım ekibi  de hazır bulundu.

“Bugün mucize bebeklerin günü”

Medar Hastaneleri Gölcük’ün düzenlediği Prematüre Günü etkinliğinde, Başhekim Op.Dr. M. Veysel Besnili, yeni doğan yoğun bakım sorumlu hekimi Uzm. Dr. Müjgan GÖKDUMAN konuşma yaptı. Başhekim BESNİLİ konuşmasında, “bir kadın doğum uzmanı olarak doğumun ne kadar mucizevi bir olay olduğunu biliyoruz, prematüre olarak hayata tutunan mucize bebeklerimizi bugün aramızdan görmekten çok mutluyuz, prematüre bebeklerimiz ve ailelerine etkinliğimize katılarak bizleri onurlandırdıkları için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Yenidoğan Yoğunbakım sorumlu hekimi Uzm. Dr. Müjgan KESKİN GÖKDUMAN, “bugün hayata tutunmak için minicik yürekleriye mücadele veren prematürelerimizin günü… Onların minicik yüreklerinin kocaman azimlerine tanık olmak bizlerin en büyük motivasyon kaynağı. Onların bu zorlu yolculuktan sonra sağlıkla bugün aramızda görmekten çok mutluyuz.” Dedi.

Hediyeler dağıtıldı Prematüre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, prematüre doğanlar mor balonlarla donatılmış salonda özgürce oynarken, prematüre ağacı önünde anne ve babaları ile fotoğraf çektirdiler. Prematüre Günü’ne özel çim adam ve çikolata hediyesi ile mutlu olan çocuklar, yoğun bakım sürecinde birlikte oldukları yeni doğan ekibiyle de bolca fotoğraf çektirdi.